Det multinorske

Det tredje og siste kullet ved Det Multinorske starta hausten 2018 og blei uteksaminerte våren 2021.

Om Det Multinorske

Hausten 2012 starta Det Norske Teatret opp bachelorstudiet Det Multinorske for skodespelarstudentar med familiebakgrunn utanfor Europa.

Les meir om studiet

Studentar 2018-2020

Christian Eidem, Bhkie Male, Darin Hagi, Elias Moussaoui Anseth, Mona Huang og Marianne Hetland var det siste kullet av studentar som tok utdanninga Det Multinorske ved Det Norske Teatret, i samarbeid med Nord Universitet.

Les meir om studentane

Tidlegare studentar

Tre kull har blitt utdanna ved Det Multinorske – i 2015, 2018 og 2021. Dei uteksaminserte studentane har sidan vore å sjå ved mellom anna Kilden Teater og Konserthus, Det Vestnorske Teatret, Teater Vestland, Den Nationale Scene, Oslo Nye Teater, Brageteatret, Nationaltheatret, Det Norske Teatret og i film, tv og radio.

Tidlegare studentar

Mangfald og ambisjonar

I arbeidet med mangfaldssatsinga har Det Norske Teatret satsa stort, og ser at arbeidet gir resultat.

Les meir

Det Multinorske har gitt mangfald på lerret og scene

Idet kull nummer tre går ut av Det Multinorske kan vi trygt slå fast at prosjektet har gjort ein forskjell for mangfaldet på norske scener. – Dei fleste teatera i landet har hatt ein av studentane våre på scenane sine, seier teatersjef Erik Ulfsby.

Les meir

Ny teaterutdanning under etablering

Saman med Riksteatret og Teater Manu er Det Norske Teatret no i ferd med å skissere rammene for eit profesjonsstudium for regissørar og scenografar med fleirkulturell bakgrunn.

Les meir