Nabolagsturné hausten 2021

Hausten 2021 drog Det Norske Teatret og OBOS med Campingkompaniet på nabolagsturné i Groruddalen. Av mange prosjekt på Rommen Scene er vi på teateret spesielt nøgde med det givande samarbeidet med sponsoren vår OBOS. Dei gav oss moglegheita til å dra på turné, spele teater utandørs og møte utruleg mange hyggeleg barn og vaksne i eit Oslo der vi i september framleis levde under strenge koronatiltak.

Med framsyninga som tok utgangspunkt i eventyret om Risen som ikkje hadde noko hjarte på seg reiste Campingkompaniet med Lisa Birkenes Thun og Sofia Knudsen Estifanos på kryss og tvers i Groruddalen med campingbilen sin.

4. september var det premiere i vakre Røverkollen på Romsås.

«Se opp for en fargerik bil full av folkeeventyr i Groruddalen! Campingkompaniet er i byen, og det er tid for friske og fabelaktige fortellerteaterstunder for folk der de bor»

I løpet av turnéen blei det besøk til mellom anna Vestlibakken, Akerli, Kolås, Lørenporten, Tangerudskogen, Ammerudenga, Øvre Grorud og Haugenstua.

Det var lett å få med OBOS på dette prosjektet. OBOS støttar allereie kultur, sport og humanitært arbeid på fleire arenaer, og har som mål å støtte positive miljøtiltak i buområda til medlemmane, samt bidra til positive oppvekstvilkår for barn og unge gjennom OBOS gir tilbake. – Det er viktig at barn får sjansen til å oppdage scenekunst. Dette er ei moglegheit til det og akkurat no smakar det ekstra godt, etter over eit år med pandemi, fortel Hege Irene Asplund, sponsorrådgivar i OBOS.

Stemningsrapport frå Løren:

«Først og fremst vil jeg på vegne av Lørenporten 2 takke så mye for denne gaven vi fikk fra OBOS og Det Norske Teatret. Vi stiller oss vel bak anmeldelsen på at dette er gøy for både store og små!  Jeg talt 51 publikummere nede foran scena, men så ut som noen også fulgte med fra noen nærliggende balkonger. Popup er virkelig et produkt innenfor underholdning som har en fremtid👏👏 Igjen, tusen takk for besøket!! Lisa og Sofia gjør en strålende jobb for å underholde samtlige som er der👍👍»
Mvh Olebjørn