Djubdeartiklar

Dette er Tor, Siri, Faten og Yousef

Tor Itai Keilen, Siri Marie Seim Sønstelie, Faten Mahdi Al-Husseini og Yousef Bartho Al-Nahi fortel sterke og personlege historier om å ikkje passe inn, om å på ein eller annan måte bli definerte på utsida av fellesskapet, og kva dette kan føre til i framsyninga Utafor. Her kan du lese meir om kven dei fire er.

Les meir

UTANFOR

Nancy Herz om det å vere på utsida av samfunnet. Herz er menneskerettforkjempar, ein av dei “skamløse jentene” og forfattar av boka Skamløs (Gyldendal) i lag med Sofia Nesrine Srour og Amina Bile.

Les meir

Kvar kjem du frå?

Geir Lippestad om utanforskap. Lippestad er tidlegare styreleiar i Just Unity, lokalpolitikar for Arbeiderpartiet i Oslo og forsvarsadvokat. Han har mellom anna ført forsvaret for Ole Nikolai Kvisler og Anders Behring Breivik.

Les meir

Dei store kreftene

Johannes Holmen Dahl og Nia Damerell er aktuelle med ein nedtona og tidlaus versjon av Antigone på Hovudscenen med premiere i mars. Der tar dei i bruk heile det ruvande scenerommet for å la teksten i Halldis Moren Vesaas’ prisløna omsetjing møte publikum utan påfunn og pynt.

Les meir

Valdens kval

Édouard Louis ønskjer ein sann og ubehageleg litteratur. No har romanen Valdens historie blitt teater. For Louis er det ved å snakke om vald at endring kan skje. Det er berre å sjå på historia.

Les meir

Tru, håp og teater

"Utafor" er teater i kampen mot ekstremisme. Det regissør Svein Tindberg ønskjer med prosjektet, er at vi skal sjå kvarandre, for pokker!

Les meir